Hieronder is de betekenis en werking per edelsteen te lezen

Afrikaans turkoois is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Het kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen. Het heeft een positieve werking op depressie, stemmingswisselingen, apathie en paniekaanvallen. Het bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en (romantische) liefde.

Sterrenbeeld: waterman en vissen

 

Agaat werkt aardend, stabiliserend en beschermend. De steen werkt kalmerend en zorgt voor zowel geestelijke als emotionele rust en balans. Het helpt jezelf accepteren en helpt vertrouwen hebben in jezelf. Het stimuleert de concentratie. Het helpt om doelen te stellen voor jezelf en hier naar toe te werken. Hierdoor stimuleert het persoonlijke groei en ontwikkeling.

Sterrenbeeld: Tweeling en schorpioen 

 

Angel aura kwarts verenigt de energie van bergkristal, platina en zilver in zich. Het resultaat is heel zachte en lichte energie die een vredig en tevreden gevoel geeft. Angel aura kwarts is een krachtige reiniger van lichaam, geest en ziel en helpt je losmaken van negativiteit. Omdat de steen zo'n fijn en rustig gevoel geeft, helpt de steen om stress, spanningen en zorgen te verminderen.

Sterrenbeeld: allemaal

 

Amazoniet werkt beschermend, brengt balans en harmonie. De steen helpt de emotionele balans terug vinden bij stemmingswisselingen, helpt negatieve emoties als angst, boosheid en verdriet. 

Sterrenbeeld: maagd

 

Amethist bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf.  De steen werkt daarnaast beschermend, zuiverend, ontspannend, brengt harmonie en innerlijke rust. 

Sterrenbeeld: waterman, maagd en vissen

 

Aquamarijn heeft een sterk kalmerende werking. Het maakt oprecht, eerlijk, tolerant, onbezorgd, ontspannen en vrolijk.

Sterrenbeeld: waterman, vissen, weegschaal en tweelingen

 

(Blauwe) Aventurijn heeft een kalmerende en beschermende werking en geeft rust en een goed gevoel. Het helpt geluk en voorspoed aantrekken, helpt ontspannen en maakt je geduldiger, toleranter, positiever, empathischer en creatiever. Hierdoor vermindert het negatieve gevoelens als boosheid en irritatie. 

Sterrenbeeld: stier, tweelingen en maagd

 

Bamboe Koraal is een vervanger van bloedkoraal uit de zee. Bloed koraal is namelijk beschermd. Zie je echt bloedkoraal dan is het óf vintage óf nep. Bamboe Koraal helpt tegen negativiteit, brengt rust en zorgt ervoor dat je je gemakkelijker kan ontspannen.

Sterrendbeeld: schorpioen 

 

Blauwe Chalcedoon: helpt bij communicatie en vermogen om te luisteren. De steen maakt sociaal, vrolijk, optimistisch, creatief en enthousiast. Geeft daarnaasr zelfinzicht en bevordert het zelfvertrouwen. 

Sterrenbeeld: kreeft en boogschutter

 

Blauwe kyaniet:de steen werkt kalmerend, brengt innerlijke rust en helpt blokkades doorbreken en angst en frustratie loslaten. Het maakt spontaan, empathisch en zet aan tot zelfexpressie. Het helpt eerlijk en oprecht zijn.

Sterrenbeeld: boogschutter, steenbok, tweelingen en weegschaal

 

Blue goldstone is synthetisch glas met ingesloten koper-deeltjes wat een glinsterend effect geeft. Kenmerken: geeft kracht, energie, hoop en bevordert ambitie en positiviteit.

Sterrenbeeld: allemaal

 

Dalmatiër jaspis is een beschermende en aardende steen die evenwichtiger maakt. Het beschermt tegen negatieve energie.Andere kenmerken: geeft energie, werkt opbeurend en vermindert negatieve gedachten. 

Sterrenbeeld: maagd

 

Gele calciet, ook wel citroen-calciet is een steen die het zelfvertrouwen versterkt en daarnaast helpt bij zelfrespect en helpt geloven in wat we kunnen. 

Sterrenbeeld: kreeft 

 

(Oranje) Granaat: de steen geeft kracht, energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert

Sterrenbeeld: ram, leeuw en schorpioen

 

Groene jaspis werkt aardend en beschermend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend en vastberaden. Groene jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest.

Sterrenbeeld: maagd

 

Kunziet is een hele spirituele en beschermende steen. De steen maakt flexibel en onafhankelijk, vermindert blokkades en weerstanden en helpt je gevoelens te uiten. Het werkt opbeurend en inspirerend. Het brengt balans in ratio en intuïtie.

Sterrenbeeld: Schorpioen

 

Landschapsjaspis werkt beschermend. De steen maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend en vastberaden. Landschapsjaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed. De steen maakt oprecht, eerlijk en hulpvaardig. De steen bevordert organisatorische vaardigheden en stimuleert de fantasie.

Sterrenbeeld: maagd

 

Lapis Lazuli is een steen van wijsheid, verlichting en inzicht. Het maakt het hoofd helder en heeft een positieve werking op het geheugen.De steen stimuleert zelfinzicht, harmonieuze relaties en vriendschappen. Het maakt sociaal en meelevend, werkt kalmerend bij boosheid en irritatie en bevordert duidelijke en eerlijke communicatie. 

Sterrenbeeld: maagd en boogschutter

 

Lavasteen ontstaat na een vulkaanuitbarsting uit gestolde lava en kan zwart, bruin en rood van kleur zijn. De steen vergroot je wilskracht, geeft moed en maakt sterk en volhardend. De steen zet aan tot handelen en geeft je doorzettingsvermogen.

Sterrenbeeld: Allemaal

 

Mosagaat is een steen die zorgt voor stabiliteit en rust. De steen helpt angsten, stress en zorgen loslaten en helpt je ontspannen. 

Sterrenveeld: stier en maagd 

 

Peridoot werkt zuiverend voor  vormen van energie die niet in je lichaam of energieveld thuis horen zoals spanning, nervositeit, boosheid, angst, schuldgevoelens, schaamte, jaloezie en ongeduld, maar geeft ook ernergie voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Hierdoor versterkt het vergeving, begrip, zelfinzicht, (zelf)acceptatie, een gevoel van eigenwaarde, liefde voor jezelf en anderen en zelfvertrouwen.

Sterrenbeeld: leeuw, maagd, schorpioen en boogschutter

Prehniet bevordert persoonlijke en spirituele groei. Het geeft inzicht in jezelf en helpt vermijdingsgedrag en zelfverdedigingsmechanismen verminderen.. De steen bevordert liefde, rust, vrede en genezing in jezelf en in je omgeving. De steen verbetert ook de zintuigen en het analytisch denkvermogen. 

Sterrenbeeld: weegschaal

 

Robijn geeft kracht en energie en werkt sterk activerend. Robijn maakt sterk en beschermt hierdoor tegen psychische aanvallen en mensen die energie bij je weghalen. Het bevordert een heldere, scherpe kijk, concentratie en helpt hiermee realistische doelen stellen.

Sterrenbeeld: Ram, Leeuw en Schorpioen

 

Roze toermalijn: de steen werkt beschermend en reinigend. Roze toermalijn stimuleert liefdevol denken en handelen (ook naar jezelf), compassie, empathie en medeleven. Het kalmeert bij stress, zorgen, depressieve gevoelens en angst. 

Sterrenbeeld: weegschaal, schorpioen en steenbok. 

 

Rhodoniet ondersteunt bij geestelijke oververmoeidheid en zorgt ervoor dat je je rust kunt bewaren. De steen bevordert het inzicht dat je meer eigenliefde mag hebben en heeft  een gunstig effect op minderen van zelfvernietigend gedrag.

Sterrenbeeld: stier

 

Rozenkwarts is de steen van de liefde: romantische liefde, liefde voor vrienden, familie, liefde voor jezelf en spirituele liefde. Andere kenmerken: kalmerend, stressverlagend, geestelijke rust, empathie, en vermindert angsten.

Sterrenbeeld: stier, kreeft en weegschaal

 

Saffier: de steen trekt succes en voorspoed aan. De steen zorgt voor mentale rust en versterkt wijsheid, eerlijkheid, discipline en inzicht. Saffier maakt de geest helder en scherp. Daarnaast heeft de steen ook een kalmerende werking op het lichaam.

Sterrenbeeld: stier, maagd, weegschaal en boogschutter. 

 

Oranje Seleniet is een hele spirituele steen en werkt beschermend en inzichtgevend. Het vergemakkelijkt meditatie, telepathie, divinatie (waarzeggerij) en mediamieke gaven. Het bevordert rust, balans en vrede in jezelf en je omgeving.

Sterrenbeeld: Stier 

 

Shoushan wekt het vuur van binnen. Het creëert balans tussen geest, lichaam en ziel, bevordert creativiteit en bevordert harmonie, helderheid, rust en kalmte.

Sterrenbeeld: waterman

 

Sneeuwvlok Obsidiaan geeft inzicht en helpt met het ontdekken wie je werkelijk bent. Sneeuwvlok Obsidiaan brengt ontspanning wanneer je je onrustig voelt en zorgt op zachte wijze voor een balans tussen lichaam en geest. Het is een steen die negatieve energieën van jezelf en om je heen absorbeert.

Sterrenbeeld: weegschaal, schorpioen en steenbok 

 

Sodaliet geeft je inzicht in jezelf en helpt je trouw zijn aan jezelf. Het bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen. Andere kenmerken: versterkt logica, intuïtie en beperkt angsten.

Sterrenbeeld: boogschutter

 

Tijgeroog werkt beschermend, aardend en brengt harmonie en balans. Daarnaast trekt het geluk en succes.Andere kenmerken: Versterkt zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, moed en zelfinzicht. Helpt concentreren en ondersteunt bij angst en overprikkeling.

Sterrenbeeld: tweelingen en leeuw

 

Turkoois howliet werkt kalmerend en versterkt positieve eigenschappen. De steen helpt de drager woede en boosheid onder controle te krijgen en om minder kritisch te zijn. Het bevordert ambitie maar ook geduld, versterkt het geheugen en maakt leergierig.

Sterrenbeeld: allemaal

Zebra jaspis: helpt bij angst, overdenken, piekeren en meer te genieten van het leven. De steen motiveert om ideeën om te zetten in daden en geeft kracht en doorzettingsvermogen.

Sterrenbeeld: maagd

 

Zoetwaterparel: brengt rust, vrede en verlichting. Het stimuleert eerlijkheid, integriteit, begrip, inzicht, wijsheid en acceptatie (van jezelf en anderen). Het helpt stress en negatieve emoties loslaten en brengt emotionele balans. Het zorgt voor een heldere geest, concentratie en focus en helpt afleidende gedachten verminderen.

Sterrenbeeld: allemaal

 

Zoisiet helpt je jezelf te zijn en om je vrij te maken van de invloed van anderen. Andere kenmerken: bevorderd creativiteit en zet negatieve energie over in positieve energie.

Sterrenbeeld: allemaal

 

Zwarte onyx geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken. Het maakt standvastig, besluitvaardig en verantwoordelijk en stimuleert zelfverwezenlijking. Onyx stimuleert analytisch denken, logica, concentratie en helpt om een nuchtere en realistische houding aan te nemen. 

Sterrenbeeld: Steenbok

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.